1. Welcome to the new home for MySportTrac.com!

    Please click here to find all the info about the move to the new site!

    To access your account you will need to reset your password here

OBD2 plug not work

Thread in 'Help Forum' started by Jossue Morales, Jun 4, 2020.

  1. Jossue Morales

    Jossue Morales Member 2nd Gen Owner 4 Wheel Drive V6 Engine

    Messages:
    11
    Likes Received:
    2
    Joined:
    May 24, 2020
    Location:
    Puerto Rico
    Hello to everyone, I need help with my ST 2007. I plugging my scanner on the OBD 2 port , don't work. I check the fuse and is good. Need help with this or any suggestions
     
  2. Todd Z

    Todd Z Well-Known Member 2nd Gen Owner V6 Engine V8 Engine

    Messages:
    21,169
    Likes Received:
    212
    Joined:
    Sep 21, 2003
    Location:
    Long Island, NY
    did you plug the scanner into another vehicle to make sue the scanner is good ??

    Replace the fuse and check other fuses....
     
  3. Jossue Morales

    Jossue Morales Member 2nd Gen Owner 4 Wheel Drive V6 Engine

    Messages:
    11
    Likes Received:
    2
    Joined:
    May 24, 2020
    Location:
    Puerto Rico
    Yes , I connected in other vehicles working fine. I buy another scanner and same thing.
    I replace the current to a new one
     
  4. EddieS'04

    EddieS'04 Well-Known Member 1st Gen Owner 2 Wheel Drive V6 Engine

    Messages:
    17,425
    Likes Received:
    141
    Joined:
    Sep 26, 2004
    Location:
    Pasadena, TX
    I cant tell you which wire. You say the fuse is good,so. If the scanner wont even light up. Find the hot wire check for voltage.
    If the scanner will light up, Something is bad in the communications.
     
  5. Todd Z

    Todd Z Well-Known Member 2nd Gen Owner V6 Engine V8 Engine

    Messages:
    21,169
    Likes Received:
    212
    Joined:
    Sep 21, 2003
    Location:
    Long Island, NY
    there are 2 fuses i believe..... Check the horn and cig lighters....
     
  6. Jossue Morales

    Jossue Morales Member 2nd Gen Owner 4 Wheel Drive V6 Engine

    Messages:
    11
    Likes Received:
    2
    Joined:
    May 24, 2020
    Location:
    Puerto Rico
    Ok, I will I let you know . Thanks
     
  7. Ed Fenwick

    Ed Fenwick Well-Known Member 1st Gen Owner

    Messages:
    847
    Likes Received:
    6
    Joined:
    Dec 28, 2008
    Location:
    Kea'au, HI
    I don't know about your area but, whenever something electrical won't work here, I spray it with electrical contact cleaner. 'works with most gizmo-tron things.
    Good luck
     
  8. Jossue Morales

    Jossue Morales Member 2nd Gen Owner 4 Wheel Drive V6 Engine

    Messages:
    11
    Likes Received:
    2
    Joined:
    May 24, 2020
    Location:
    Puerto Rico
    Yes I did it and work perfectly thanks for the advise
     
    swshawaii and Todd Z like this.
  9. Todd Z

    Todd Z Well-Known Member 2nd Gen Owner V6 Engine V8 Engine

    Messages:
    21,169
    Likes Received:
    212
    Joined:
    Sep 21, 2003
    Location:
    Long Island, NY
    sometimes its the dirty connection.....
     

Share This Page