1. Welcome to the new home for MySportTrac.com!

    Please click here to find all the info about the move to the new site!

    To access your account you will need to reset your password here

2003 ST: Bizarre rear turn signal issue. Please Help!

Thread in 'Help Forum' started by Dave Ehn, Jul 16, 2020.

  1. Dave Ehn

    Dave Ehn Member 1st Gen Owner 4 Wheel Drive V6 Engine

    Messages:
    3
    Likes Received:
    3
    Joined:
    Jul 16, 2020
    Location:
    California
    So When I use the turn signals, say, signal to the left. The front left turn signal is on but the rear right tail light flashes. Vice Versa as well when I signal to the right the front signals right but the rear signals left. Any help would be greatly appreciated!
     
  2. Brad B

    Brad B Active Member 2nd Gen Owner V8 Engine

    Messages:
    289
    Likes Received:
    2
    Joined:
    Nov 3, 2007
    Location:
    Woodland Park, CO
    My first guess would be the turn signal switch.
     
  3. swshawaii

    swshawaii Well-Known Member 1st Gen Owner 2 Wheel Drive V6 Engine

    Messages:
    5,137
    Likes Received:
    100
    Joined:
    Feb 27, 2009
    Location:
    Kailua-Oahu, Hawaii
    Very common 2001-03 issue and possibly the multi function switch (MFS) connector. IF you have a tilting column, tilt it ALL the way up and down several times leaving iit all the way UP. If that helps, check the archived project below found in the "maintenance" section. Good luck!
    https://web.archive.org/web/2010121...ojects/Steering_Column_Wiring_Repair_Gen1.pdf

    More projects archived from Todd Zabbia's former MyST web site:
    https://web.archive.org/web/20171103122215fw_/http://mysporttrac.com/shared/projects.asp?PageHeader=Member Projects&PageTitle=The Sport Trac Web Site
     
    Todd Z likes this.
  4. Dave Ehn

    Dave Ehn Member 1st Gen Owner 4 Wheel Drive V6 Engine

    Messages:
    3
    Likes Received:
    3
    Joined:
    Jul 16, 2020
    Location:
    California
     
    Duncan Kimbro likes this.
  5. Dave Ehn

    Dave Ehn Member 1st Gen Owner 4 Wheel Drive V6 Engine

    Messages:
    3
    Likes Received:
    3
    Joined:
    Jul 16, 2020
    Location:
    California
    Figured out the issue. Looks like it was worked on before. The wires to the signals were crossed. Had to cut the wires and reroute.
     
    Duncan Kimbro and swshawaii like this.
  6. swshawaii

    swshawaii Well-Known Member 1st Gen Owner 2 Wheel Drive V6 Engine

    Messages:
    5,137
    Likes Received:
    100
    Joined:
    Feb 27, 2009
    Location:
    Kailua-Oahu, Hawaii
    ^ Thanks for following up.
     

Share This Page